Je bekijkt nu Zo spuit je je keuken of keukenkastjes in de kleur die jij kiest

Zo spuit je je keuken of keukenkastjes in de kleur die jij kiest

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Ben je net verhuisd en wil je je nieuwe keuken een upgrade geven? Of is je oude keuken gewoon toe aan een nieuwe look? Dan heb je vast wel eens gedacht aan het laten spuiten van je keuken. Maar waar dien je allemaal op letten? In deze blog geven we vijf tips voor als je je keuken – of een deel hiervan zoals de keukenkastjes – met spuiten een heel andere kleur wilt geven. Of je het nu zelf wilt doen of het wil uitbesteden, dit zijn tips om rekening mee te houden.

Maak een plan

Voordat je begint met het spuiten van je keuken, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk welke kleuren je wilt gebruiken en hoe je het wilt aanpakken. Spuit je de hele keuken of alleen een paar kastjes? En vergeet ook niet na te denken over de afwerking. Wil je bijvoorbeeld een matte of glanzende afwerking? Door een plan te maken voorkom je verrassingen achteraf.

Kies een goede spuittechniek

Als je besluit om je keuken zelf te spuiten, is het belangrijk om een goede spuittechniek te kiezen. Afhankelijk van het type verf, de grootte van de te spuiten oppervlakken en de gewenste afwerking, kies je voor airless spuiten, HVLP of een spuitbus. Een professionele schilder kan je hierbij adviseren en eventueel het spuiten van je keuken uit handen nemen.

Voorbereiding is belangrijk

Zorg dat je keuken goed is schoongemaakt en vrij is van vet en vlekken. Gebruik hiervoor geen schuren, want dit kan krassen op de oppervlakken veroorzaken. Bescherm ook alle delen die niet gespoten hoeven te worden, zoals de vloer en de deurposten. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je achteraf nog meer werk hebt.

Gebruik een goede verf

Als je je keuken wilt spuiten, is het belangrijk om de juiste verf te kiezen. Gebruik bijvoorbeeld verf die speciaal gemaakt is voor keukenkastjes en die goed bestand is tegen slijtage en verkleuring. Deze verf zorgt dat je keuken er niet alleen mooi uitziet, maar ook langdurig mooi blijft.

Neem de tijd

Het spuiten van een keuken is geen klusje dat je even in een middagje doet. Neem de tijd om het goed te doen en plan voldoende tijd in. Geduld is hierbij een schone zaak. Het kan allemaal wat langer duren dan je misschien in eerste instantie gedacht had, maar als je het rustig aanpakt en de tijd neemt voor een goede voorbereiding, dan heb je er straks nog jaren plezier van.

Samenvatting

Het spuiten van een keuken is een leuke klus om zelf te doen, maar het vergt wel de nodige tijd en aandacht. Gebruik daarom deze tips om goed voorbereid aan de slag te gaan en zorg dat je keuken er weer als nieuw uitziet. En als je het spuiten toch liever aan een professional overlaat, dan weet je in ieder geval waar je op dient te letten.

Bron: Gespoten panelen